Nuuksion Ratsastajat Hiihtoesteratsastuskilpailut 2006

Katsojat ja yleisö ovat tervetulleita seuraamaan Nuuksion Ratsastajat ry:n (NxR) järjestämä hiihtoesteratsastuskilpailua Espoon Nuuksioon (Nuuksiontie 50) sunnuntaina 19.2.2006 ohjelmaa alkaen klo 12:00, hiihtoratsastuskilpailut alkaen klo 13:00. Järjestyksessä on kahdeksannet kilpailut. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, edellisvuosina suuren suosion takia on auton saattanut joutua jättämään kauemmaksikin. Paikoituksen ohjaus on järjestetty.

Kisapaikan löydät ajamalla Turuntietä Nupuriin, josta on viitat pohjoiseen Nuuksioon/Solvallaan. Talli on Nuuksiontietä 6 km pohjoiseen pari km ennen Solvallan urheilukeskusta. Espoon bussi nro 85 kulkee perille. Ohjelmaa:

Hiihtoesteratsastus on näyttävä ja vauhdikas talvikilpalaji, jota usein tullaan katsomaan koko perheen voimin. Ratsukko suorittaa esteradan vetäen samalla omaa hyppyri/esterataansa suorittavaa hiihtäjää. Vauhdikkaalla radalla on myös pujottelua, kitkaeste, jne. Mikäli radalla tulee virheitä, lisätään valjakon suoritusaikaan sakkosekunteja.

Paikalla toimii buffetti ja leiritulet ovat lämpiminä. Perheen pienemmille on tarjolla talutusratsastusta, lasten liukumäki ja luistinrata. Mutta mikäli hiihtoesteratsastuskisoja ei voida järjestää (esim. lumen puutteen tai liian kovan pakkasen -20C myötä) siirretään kilpailut varapäivälle su 26.2. Tällä hetkellä lunta riittää, eikä kovia pakkasia ole luvattu.

Rata on rakennettu kaksoisradaksi ja kilpailu käydään kaksintaisteluna. Mutta koska hevonen joutuu kilpailussa melko suureen rasitukseen, ei kilpailua käydä pudotuspelinä, vaan kokonaisparemmuusjärjestys ratkaistaan kellon ja virhepisteiden avulla. Hyvä suoritus on kolmikon yhteistyön tulos; jos hiihtäjä ei pysy vauhdissa mukana, on hyväkin ratsukko pois pelistä.

Tervetuloa seuraamaan tätä ratsastuksen ja hiihdon yhdistävää vauhtilajia!

Ratapiirros 2006:
ratapiirros 2006

Kuvat Tuija Nyrhi:
voittajat Jackyn ratsastaja Meri Rajaniemi Pro Equosta ja Tomi Jalkanen
Voittajat Jackyn ratsastaja Meri Rajaniemi Pro Equosta ja Tomi Jalkanen, sekä kakkosiksi Cathia d'Olgyllä (Katja) ratsastanut Tuuli Oksalahti Nuuksion Ratsastajista ja Mika Huttunen.

Aarne Dypdahlin ja Eero Laitilan tyylinäyte isosta hyppyristä hevosina Caletta ja Flexi Boy
Kuvassa Aarne Dypdahlin ja Eero Laitilan tyylinäyte isosta hyppyristä hevosina Caletta ja Flexi Boy.

Burma ja Cathia d'Olgy
Kuvassa Burma ja Cathia d'Olgy

Lisätietoja hiihtoesteratsastuksesta: