Nuuksion Ratsastajat Hiihtoesteratsastuskilpailut 2004

Katsojat ja yleisö ovat tervetulleita seuraamaan Nuuksion Ratsastajat ry:n (NxR) järjestämää hiihtoesteratsastuskilpailua Espoon Nuuksioon (Nuuksiontie 50) sunnuntaina 15.2.2004 alkaen klo 12:00. Kisapaikan löydät ajamalla Vanhaa Turuntietä Nupuriin, josta on viitat pohjoiseen Nuuksioon/Solvallaan. Talli on Nuuksiontietä 6 km pohjoiseen pari km ennen Solvallan urheilukeskusta. Espoon bussi nro 85 kulkee perille. Alustavaa ohjelmaa:

Hiihtoesteratsastus on näyttävä ja vauhdikas talvikilpalaji, jota usein tullaan katsomaan koko perheen voimin. Ratsukko suorittaa esteradan vetäen samalla omaa hyppyri/esterataansa suorittavaa hiihtäjää. Vauhdikkaalla radalla on myös pujottelua, kitkaeste, jne. Mikäli radalla tulee virheitä, lisätään valjakon suoritusaikaan sakkosekunteja.

Rata on rakennettu kaksoisradaksi ja kilpailu käydään kaksintaisteluna. Mutta koska hevonen joutuu kilpailussa melko suureen rasitukseen, ei kilpailua käydä pudotuspelinä, vaan kokonaisparemmuusjärjestys ratkaistaan kellon ja virhepisteiden avulla. Hyvä suoritus on kolmikon yhteistyön tulos, mutta jos hiihtäjä ei pysy vauhdissa mukana, on hyväkin ratsukko pois pelistä.

Paikalla toimii buffetti ja leiritulet ovat lämpiminä. Perheen pienemmille on tarjolla rekiajelua ja lasten liukumäki. Mutta mikäli hiihtoesteratsastuskisoja ei voida järjestää (esim. lumen puutteen tai liian kovan pakkasen -20C myötä) järjestämme koko perheen talviriehapäivän (pidämme myös su 22.2 varapäivänä, jonne kilpailut saatetaan siirtää).

Lisätietoja hiihtoesteratsastuksesta:

Tervetuloa seuraamaan tätä ratsastuksen ja hiihdon yhdistävää vauhtilajia!

Tässä muutamia kuvia vuoden 1999 kilpailusta