Nuuksion Ratsastajat Hiihtoesteratsastuskilpailut 2005

Katsojat ja yleisö ovat tervetulleita seuraamaan Nuuksion Ratsastajat ry:n (NxR) järjestämä hiihtoesteratsastuskilpailua Espoon Nuuksioon (Nuuksiontie 50) sunnuntaina 20.2.2005 ohjelmaa alkaen klo 12:00, hiihtoratsastuskilpailut alkaen klo 13:00. Kisapaikan löydät ajamalla Turuntietä Nupuriin, josta on viitat pohjoiseen Nuuksioon/Solvallaan. Talli on Nuuksiontietä 6 km pohjoiseen pari km ennen Solvallan urheilukeskusta. Espoon bussi nro 85 kulkee perille. Alustavaa ohjelmaa:

Hiihtoesteratsastus on näyttävä ja vauhdikas talvikilpalaji, jota usein tullaan katsomaan koko perheen voimin. Ratsukko suorittaa esteradan vetäen samalla omaa hyppyri/esterataansa suorittavaa hiihtäjää. Vauhdikkaalla radalla on myös pujottelua, kitkaeste, jne. Mikäli radalla tulee virheitä, lisätään valjakon suoritusaikaan sakkosekunteja.

Paikalla toimii buffetti ja leiritulet ovat lämpiminä. Perheen pienemmille on tarjolla rekiajelua ja lasten liukumäki. Mutta mikäli hiihtoesteratsastuskisoja ei voida järjestää (esim. lumen puutteen tai liian kovan pakkasen -20C myötä) siirretään kilpailut varapäivälle su 27.2.

Rata on rakennettu kaksoisradaksi ja kilpailu käydään kaksintaisteluna. Mutta koska hevonen joutuu kilpailussa melko suureen rasitukseen, ei kilpailua käydä pudotuspelinä, vaan kokonaisparemmuusjärjestys ratkaistaan kellon ja virhepisteiden avulla. Hyvä suoritus on kolmikon yhteistyön tulos, mutta jos hiihtäjä ei pysy vauhdissa mukana, on hyväkin ratsukko pois pelistä.

Tervetuloa seuraamaan tätä ratsastuksen ja hiihdon yhdistävää vauhtilajia!

Ratapiirros 2005:


Seitsämänsien hiihtoestekilpailujen voittajien tyylinäyte. Kuva Merja Tuhkanen.


Voittajat Welldonin ratsastaja Pirkko Hannula Ypäjän Ratsastajista ja Jarno Lehtoranta, sekä kakkosiksi Grilillä ratsastanut Mirka Nyyssönen Nuuksion Ratsastajista ja Christoffer von Knorring. Mukana myös kolmannen palkinnon voittaneen valjakon hiihtäjä Risto Alkunen. Kuva Tom Moring.


Hiihtoesteratsastuskilpailujen 2005 yleisöä. Kuva Tom Moring.

Lisätietoja hiihtoesteratsastuksesta: